Søk i denne bloggen

lørdag 19. september 2015

Blåskjellsuppe

En  av favorittene her i huset er sjømat i alle varianter krabbe, blåskjell, reker med mere.
I dag ble det bestemt at det var blå skjellsuppe på menyen.
En lørdag hvor vi på dagen var på farten fra tidlig morgen til utpå ettermiddagen er det godt å komme hjem og lage en god middag sammen ;)
Vi begynte dagen på loppis, hvor jeg kom over denne boken: Ekte mat av Andreas Viestad, og vi lot oss inspirere! -som jeg håper du vil av dette innlegget :) Tjukk deilig kokebok med masse herlige og ærlige bilder og masse kunnskap om matlaging og råvarer. Kommer nok til å kikke mer i denne utover høsten!

Blåskjellsuppe

til 2 personer:

1-1 1/2 kg blåskjell
100-200 gran pillede reker
1 liten løk
2-3 fedd med hvitløk
Miks av friske urter .vi brukte gressløk, salvie og oregano
hvitvin 
kremfløte
salt og pepper


Fres løk og hvitløk i bunnen av kjelen til det er blankt. På slutten der tar vi også opp i urtene. Ta deretter oppi blåskjellene (som er vasket og børstet rene) La de dampe noen minutter. Vi bruker en pastakjele med "dørslag"innsats til denne delen. På den måten kan vi la blåskjellene stå å trekke over dampen fra hvitvinen. Etter noen minutter tar vi det av -og tar vekk de som ikke har åpnet seg... Deretter heller vi resten tilbake opp i kjelen sammen med hvitvinen og løken. Lar det koke opp, tilsetter deretter 1/4 liter kremfløte og rekene for en rask oppvarming. Det skal ikke stå for lenge for da blir rekene seige... Krydre til med salt og pepper.
Rykende ferskt og klar til servering sammen med varme hvitløksbaguetter ! Velbekomme!


 Nå er vi god og mette -og ønsker dere alle en god lørdagskveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir veldig glad om du legger igjen en hyggelig kommentar :o)